Чаени традиции

Чаени традиции

По света чай се приготвя по много различни начини. Това са някои от интересните чаени традиции:

  • Япония е известна с чаената церемония. Според традицията, чаят се приготвя от гейшите. Те изучават изкуството за провеждане на церемонията в специални курсове. Напитката се приготвя в бамбуков съд от стрит на прах зелен чай, който се смесва с гореща вода и се бърка активно докато се разпени. Чаят не се подслажда.
  • В Тибет, също като нас, правят чая си като смесват различни билки, но слагат и масло, за да предпазят устните си от слънцето и студа.
  • В Русия чаят се приготвя в украсени метални съдове наречени самовари. В горната им част има малък съд, подобен на чайник. В него се приготвя концентрат от черен или зелен чай. В долната част на самовара се подгрява вода, която служи за разреждане и която не позволява на концентрата да изстива. Преди самоварите работели на въглища.
  • В Китай навивали на руло билки, които смесвали с листа от чаено растение. Запарвали рулото във вода със сол и понякога добавяли мляко.
  • В Иран пият основно черен чай, а в чашите потапят големи бучки захар, които се разтварят бавно, давайки на напитката силен и сладък вкус.
  • По традиция чаят в Англия се сервира в 5 следобед, заедно със сладки и други лакомства и се нарича „5 o’clock tea“. Често се пие с мляко, а понякога се добавя конфитюр.
     

Билките са вкусни и полезни! Насладете се на Вашия чай! Пийте топъл или студен.

© 2016 Wizard Tea. Всички права запазени